Bedrijfsyoga door heel Nederland

Bedrijfsyoga

Naast yoga aan huis geven wij nu ook bedrijfsyoga door heel Nederland. We werken met en team van gecertificeerde docenten en bieden een op maat gemaakt programma’ s voor alle soorten bedrijven, ongeacht de grootte van een bedrijf of het aantal deelnemende personeelsleden. Alle lessen zijn laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen, dus ook voor degenen die niet eerder yoga hebben beoefend.

Het doel is om met gerichte oefeningen (werk gerelateerde) stress en fysieke klachten (zoals RSI of rug/nekproblemen) te verminderen. Daarnaast bieden wij ‘tips & tricks’ om beter met stressvolle situaties om te gaan, die gemakkelijk toepasbaar zijn tijdens het werk.

De programma’s zijn gebaseerd op vier pijlers: yoga, meditatie, adem en ontspanning. Deze vier belangrijke basisonderdelen van het programma zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en versterken elkaar voor het beste en voor een langdurig resultaat.

WAAROM BEDRIJFSYOGA?

Vorig jaar kampten maar liefst 1,4 miljoen Nederlanders met burn-out klachten. Dat is ongeveer 17% van de Nederlandse beroepsbevolking, oftewel 1 op de 6 werknemers.

Uit onderzoek van TNO is gebleken dat het gemiddelde aantal dagen stress-gerelateerd verzuim van 24 dagen in 2015 gestegen is naar 30 dagen in 2019. Een dag verzuim kost een werkgever gemiddeld €250. Bij langdurig uitval van bijvoorbeeld 8 maanden kunnen die kosten oplopen tot zo’n €60.000. Dat is dan nog zonder de kosten voor vervangend personeel. Op jaarbasis kost dit het Nederlandse bedrijfsleven 1,8 miljard euro.

Bronnen:
TNO en Burnoutpoli

Yoga heeft een bewezen positief effect op het welzijn van werknemers en zorgt o.a. voor:

» minder stress
» betere concentratie & focus
» meer vitaliteit
» betere onderlinge sfeer
» meer ruimte voor creativiteit
» hogere productiviteit
» effectiever werken
» minder fysieke klachten
» minder ziekteverzuim

Naast de reguliere yogalessen bij bedrijven is het ook mogelijk om eenmalige workshops te boeken voor bijvoorbeeld een bedrijfsuitje of teambuilding dag.

» Ga naar de website van Zensez bedrijfsyoga »